Ei Eurooppalaiset tuotteet

Black & Decker valmistaa sähkötyökaluja, tarvikkeita, kiinnitysjärjestelmiä, puutarhatuotteita ja kodinkoneita. Tuotteitamme ja palvelujamme on myynnissä maailmanlaajuisesti yli 100 maassa 9 eri tuotemerkillä. Tuotantomme on jakautunut 11 eri maahan.

Kaikilla tuotteilla on erilaiset lakisääteiset vaatimukset riippuen siitä, mille markkinalle kyseinen tuote on tarkoitettu. Euroopassa, Euroopan Unioni määrittelee lait ja vaatimukset, jotka tuotteiden on täytettävä ennen kuin tuote voi saada CE-merkinnän ja se voidaan julkaista Eurooppalaisilla markkinoilla

Joillekin tuotteille Eurooppalainen lainsäädäntö vaatii virallisen testilaitoksen tekemän CE tyyppihyväksynnän ennen kuin tuotetta voidaan myydä Unionin alueella. Jos tuotetta ei ole suunniteltu Eurooppalaisille markkinoille, ei tuote välttämättä vastaa Eurooppalaisen lainsäädännön vaatimuksia.

Kaikki Black & Deckerin Euroopan alueella myymät tuotteet ovat CE merkittyjä. Black & Decker Europe on lakisääteisessä vastuussa siitä, että kaikki kyseisen yrityksen markkinoille laskemat tuotteet täyttävät CE merkin vaatimat lakisääteiset vaatimukset.

On mahdollista, että tuotteita, jotka on valmistettu muille markkinoille, kuten Yhdysvaltojen tai Kauko-Idän markkinoille, maahantuodaan Eurooppaan yksityishenkilöiden ja kolmansien osapuolien johdosta. Vaikka tuote voi olla päällisin puolin samannäköinen kuin Euroopassa myytävät mallit, tuote tai/ja sen komponentit eivät täytä CE merkinnän vaatimuksia.

Black & Deckerin tuotteilleen tarjoama varaosapalvelu ja takuu ovat maa- ja aluekohtaisia. Tuotteen omistaja, joka on ostanut ei CE-merkityn tuotteen ja haluaa sille tuotetukea varaosien tai takuun muodossa, on otettava yhteyttä tuotteen myyjään. Jos tuote on ostettu Internetin kautta, joko myyjä tai maahantuoja on lakisääteisessä vastuussa siitä, että tuote täyttää turvallisuus- ja tuotemääräykset.

Ei CE-merkityn tuotteen käyttäjän ja omistajan on hyvä tietää, ettei Black & Deckerin organisaatio siinä maassa mistä kone on ostettu, voi antaa tukea heidän oman alueensa ulkopuolelle tässä tekstissä edellä esille tulleista syistä.